top of page

PERSBERICHT | Schaduw van de Meester. De andere kant van kunstenaars belicht. 

 

Een historisch kunstproject van Julius Rooymans.

 

 

Meesters uit ondermeer de 17e eeuw door mensen uit de 21ste eeuw

 

De werken van de wereldberoemde Hollandse Meesters Rembrandt, Johannes Vermeer, Jan Steen, Vincent van Gogh en Mondriaan komen op een fascinerende manier samen in dit grootse project van kunstenaar Julius Rooymans, bekend van de productie ‘Nachtwacht360’. De grote fotografische werken zijn mogelijk gemaakt door de bijzondere samenwerking met het AFAS theater.

 

Dankzij medewerking van gerenommeerde instituten als Museum Vrolik, 

Het Rembrandthuis, Allard Pierson en bekende verzamelaars en antiquairs zijn er talrijke historische en originele voorwerpen als serviezen, wapens en decors te zien op de fotografische werken.

 

Geholpen door de expertise en tomeloze toewijding van vakmensen als meester-grimeur Arjen van der Grijn, kostuumontwerpster Catherine Cuykens, kunsthistoricus Marieke de Winkel zijn sieraden, haarwerken en kleding historisch kloppend gemaakt tot in de kleinste details. 

Techniek en figuranten uit de 21ste eeuw wekken de kunstwerken uit de 17e en 19e eeuw verder tot leven.

 

Julius Rooymans is opgegroeid in een kunstenaarsgezin en volgde een opleiding fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij fotografeert al bijna 25 jaar en maakte covers voor Newsweek en The New York Times. Julius is gefascineerd door geschiedenis, is een verhalenverteller en denkt groots . 

In zijn kunstproject ‘Schaduw van de Meester’ komt alles samen: zijn historische kennis, het willen vertellen van grote, gelaagde verhalen en het maken van grote werken. 

 

Schaduw van de Meester is te zien vanaf 7 maart 2022 in het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden. De tentoonstelling is beperkt toegankelijk. Op 26 maart, 23 april en 21 mei organiseren AFAS en Julius speciale bijeenkomsten zodat het werk en de korte documentaire toegelicht worden.

 

 

Naast de opening in het AFAS theater zijn de werken ook te zien in de Wanrooij Gallery in Amsterdam. De galerie presenteert van 10 maart tot en met 14 mei 2022 een solo-expositie van Julius Rooymans met De Schaduw van de Meester en de Nachtwacht360; een serie monumentale fotowerken en portretten. Daarbij komen schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Jan Steen tot leven. De gelaagde beelden, vol van scènes en symboliek, weerspiegelen de Gouden Eeuw in extra groot formaat

 

—————

Noot voor de pers, niet voor publicatie

Voor meer informatie over het project en de tentoonstelling, voor het aanvragen van beeldmateriaal en voor persvoorbezichtingen: neem contact op met Jessica Karelsen via production@juliusrooymans.nl Of +31(0)6 11 29 1954

Klik om te downloaden
bottom of page